KAKO ZASPATI U DVIJE MINUTE: Instruktor otkrio vojnu tehniku koja uvijek pali

Fitness instruktor Justin Augustin na TikToku je podijelio "zapanjujuću" vojnu tehniku ​​kako biste zaspali za dvije minute

0

“Ova tehnika razvijena je u vojsci kako bi vojnicima omogućila da zaspu u bilo koje vrijeme, bilo gdje, čak i na bojnom polju kada je okruženje izrazito neugodno i usprkos velikoj buci”, objasnio je.

“Prema mom istraživanju, ovo je razvijeno uglavnom za pilote koji moraju biti 100% usredotočeni i nepogrešivih refleksa, a koji svi znamo da se to smanjuje s nedostatkom sna.”

Za početak, duboko udahnite i počnite opuštati svaki dio tijela – od glave do pete.

“Počnite s opuštanjem mišića na čelu”, objasnio je Justin.

„Opustite oči, obraze, čeljust i usredotočite se na disanje. Sada se spustite do vrata i ramena.

Pazite da vam ramena nisu napeta. Spustite ih što niže možete i držite ruke opuštene pored sebe, uključujući ruke i prste.

Dok to radite, zamislite kako vam toplina ide od glave prema dolje do vrhova prstiju, pa onda od srca do nožnih prstiju.

Sada duboko udahnite i polako izdahnite, opuštajući prsa, trbuh, sve do bedara, koljena, nogu i stopala”, dodao je.

“Tokom tehnike važno je pokušati očistiti svoj um od svih misli i/ili stresa. Da biste to učinili, zamislite jedan od dva scenarija.

Ležiš u kanuu na mirnom jezeru i nema ništa osim čistog plavog neba iznad tebe”, rekao je Justin.

“Drugi – ležiš u crnoj baršunastoj visećoj mreži u mračnoj sobi.  I ako u bilo kojem trenutku osjetite da vas misli ometaju, ponavljajte riječi: “Nemoj misliti, ne misliti, ne misliti” 10 sekundi”, kaže instruktor dodajući kako bi tehniku trebalo vježbati svaku večer šest sedmica.

“Oko 96 posto ljudi koji su svladali ovu tehniku ​​zapravo mogu zaspati u roku od dvije minute nakon zatvaranja očiju.”, zaključuje.

Među ljudima koji su komentirali objavu bili su i oni koji su posvjedočili da tehnika stvarno djeluje.

@justin_agustin

Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto

♬ You – Petit Biscuit

Reklama