Kćerka Đorđa Balaševića: Svaki put kad zazvoni telefon mi se malo štrecnemo

Đorđe Balašević se poslije operacije i ugradnje stentova osjeća dobro, ali porodica još nema dozvolu da ga posjeti, tvrde mediji u Srbiji. Nakon što je u petak ujutro doživio infarkt, Đorđe Balašević je primljen u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, gdje se poslije operacije oporavlja. Ljekari su zadovoljni kako teče oporavak, ali, kako piše Kurir.rs, detaljnije prognoze ne žele da daju jer je u pitanju delikatna situacija, ali i zaštita privatnosti pacijenta. 

- Đorđe se dobro oporavlja nakon operacije u kojoj su mu u dva krvna suda ugrađeni stentovi i njegov oporavak teče po protokolu. Kao što se očekivalo, on se osjeća sve bolje i doktori su zadovoljni. S obzirom na to da je riječ o ozbiljnoj intervenciji, prognoze doktora nikada nisu zvanične dok pacijent potpuno oporavljen ne bude pušten na kućno liječenje, kada će mu biti prepisana terapija koju će morati da poštuje u narednom periodu. Balašević je na Odjeljenju intenzivne njege i tu će biti do polaska kući, koji se može dogoditi u narednih nekoliko dana ukoliko njegov oporavak bude išao tokom kao do sada - rekao je izvor upućen u zdravstveno stanje Balaševića, a prenosi Kurir.rs.

Dalje ističu da je on svjestan svega što se dogodilo, doktori su mu objasnili šta je urađeno i on je to mirno prihvatio. 

- Kao i kod svih pacijenata kojima se dogodi infarkt, sve to ga je iznenadilo, ali on je jak čovjek. Porodici nije dozvoljeno da ga posjećuje, ali u svakom trenutku mogu dobiti informacije o njegovom zdravstvenom stanju od doktora, što i čine. Supruga i djeca su bili vrlo zabrinuti, ali su im doktori objasnili da je najgore prošlo i da će Đoletov život, osim što će morati da promijeni neke navike, nastaviti da teče uobičajeno uz sve aktivnosti koje je imao do sada - obrazložio je izvor.

Pokušali smo kontaktirati članove Balaševićeve porodice, no oni nisu odgovarali na naše pozive. Ipak, kćerka Beba Balašević oglasila se na Facebooku te je između ostalog napisala:

- Telefon ovih dana zvoni kao blesav. Svaki put kad zazvoni, mi se, potpuno prirodno, malo štrecnemo... Iako smo na vezi s doktorima cijeli dan i upućeni smo u tatino zdravstveno stanje, ipak se makar na trenutak uznemirimo kad čujemo zvono. 

E, a tih trenutaka se nakupilo do sada već priličan broj... U najvećoj mjeri od novinara. Ljudi koji su htjeli da pruže podršku uglavnom su pisali, razumijevajući da možda i nismo baš u situaciji da pričamo.

Novinari su insistirali da razgovaraju sa PR... Mi to nemamo... Osim ako PR nije skraćenica za PoRodica, a nije. 

Nismo htjeli da dajemo izjave smatrajući da je to nezahvalno i neozbiljno u ovoj fazi oporavka. Kad dođe trenutak, obratit ćemo se vama direktno na naše već poznate načine. Jedan od tih je i ovaj.

Dakle... Tata je dobro. To je bez dileme najvažnije. Čovjek koji je, vjerovatno, najviše puta u svojim stihovima spomenuo srce našao se sada u situaciji da ga njegovo malko zabrine. I sve nas zajedno s njim. 

Novine kažu da porodica ne smije da ga posjećuje. Smije. Porodica smije, i hoću da vam prenesem da sam ga vidjela i da sam mu prenijela vaše poruke, pozdrave i želje za što brži oporavak.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.