Kod Kutine uhapšen naoružan muškarac zbog prijetnji Plenkoviću

0

“Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je nakon nekoliko pokušaja ubojstva s terorističkim elementima na Markovom trgu u Zagrebu, 63-godišnjak najmanje dva puta rekao različitim ljudima da sada preminuli Danijel Bezuk ne namjerava ubiti policajce već da mu je meta bio premijer vlade.

U sklopu kriminalističkog istraživanja policija je po nalogu nadležnog suda pretražila kuću, druge prostorije i vozila, a pronađeno je i oduzeto nekoliko komada vatrenog oružja, streljiva i eksploziva.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 63-godišnji osumnjičenik predan je pritvorskom službeniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu sisačkom tužiteljstvu.

Otac napadača uhićen je i pušten početkom ovog tjedna.

Policijska uprava sisačko-moslavačka također je tijekom tjedna uhitila oca napadača. Nakon uhićenja, otac napadača odveden je u tužiteljstvo, a tužitelji su objelodanili cijeli postupak i najavili da je otac napadača pušten, prenosi Index.

Dana 13. listopada 2020., javni tužitelj u Sisku zaprimio je kaznenu prijavu sisačko-moslavačke policijske vlasti protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog sumnje u nezakonito posjedovanje, proizvodnju i nabavu oružja i eksploziva u skladu s člankom 331. stavka 3. Kaznenog zakona. (13. listopada 2020.)

Osnovano postoji sumnja da je 59-godišnji osumnjičenik 12. listopada 2020. godine u dvorištu svoje obiteljske kuće u Donjem Kletištu (blizu Kutine) držao dvije puške s optičkim nišanima i prigušivačem zvuka, kao i više od tisuću komada streljiva.

Nakon zaprimanja kaznene prijave, osumnjičenik je ispitan u državnom odvjetništvu, nakon čega je pušten zbog nedostatka razloga za određivanje istražnog zatvora prema članku 123. stavku 1. Zakona o kaznenom postupku “, izvijestio je tada DORH.

Reklama