Kod Mostara napadnuto službeno vozilo Željke Cvijanović

Kod Mostara je jučer napadnut automobil predsjednice RS Željke Cvijanović.

0

Predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović nije bila u službenom automobilu koji je jučer napadnut kod Mostara.

Ovu informaciju objavio je portal Srpskainfo, pozivajući se na izvore bliske Kabinetu predsjednika

“Vozilo se kretalo magistralnim putem kod Mostara, bez rotacije, kada mu je nepoznati vozač Hyundaija prepriječio put. U tom trenutku je vozač iz pratnje predsjednice RS uključio rotaciju na automobilu, da bi mu dao do znanja da je automobil službeni. Međutim, napadač je otrgnuo rotaciono svjetlo, bacio ga pored puta i pobjegao. Vozač iz Službe predsjednice RS je uspio da fotografiše napadača, njegov automobil i registarske oznake, tako da ne bi trebalo da bude problema pri identifikaciji. Ne zna se šta bi mogao da bude motiv napada, čak postoje sumnje da se navodno radilo o pokušaju pljačke ili otmice automobila, ne znajući o kom vozilu se radi”, tvrdi odlično obaviješten izvor Srpskainfo.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je identifikovana osoba koje je u Mostaru napala i oštetila službeno vozilo kabineta predsjednice RS-a Željke Cvijanović. On je naveo da je osoba, koju je identifikovala policija Hercegovačko-neretvanskog kantona, odranije poznata policijskim organima, te da će biti procesuirano u skladu sa zakonom.

Lukač je rekao novinarima u Banjoj Luci da je nepoznata osoba službenom automobilu prepriječila put, izašla iz vozila i otkinula rotaciju.

On je dodao da vozilo koje je napadnuto nije bilo u pratnji predsjednika RS-a Željke Cvijanović, odnosno da nije riječ o koloni vozila.

“Riječ je o automobilu koji se inače koristi za pratnju predsjednika RS-a, ali je ovog puta samostalno, pod rotacijom, vozilo mnogo ranije na mjesto gdje predsjednik treba da stigne”, pojasnio je Lukač.

Ljudevit Marić, portparol MUP Hercegovačko neretvanskog kantona izjavio je da je u autu bila štićena ličnost.

Podsjetio je da se sve informacije o slučaju nalaze na službenoj stranici MUP HNK.

U ovoj informaciji navodi se da je slučaj juče prijavio policijski službenik MUP RS koji je kako je navedeno, “bio u pratnji predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović”.

Reklama