Koliko često perete farmerke? Šef Levi’sa otkrio zašto ne biste trebali gotovo nikad

Koliko česte perete farmerke? Prema šefu Levi'sa ne biste ih trebali prati gotovo nikad.

0

Direktor Levi’sa Chip Bergh objasnio je kako eventualne mrlje na hlačama čisti četkicom za zube.

U intervjuu za magazin Fortune koji se nedavno ponovo počeo dijeliti društvenim mrežama Bergh je rekao kako nikad nije vidio svoje farmerke u perilici rublja: “Dobar par farmerki uopće ne treba prati u perilici, osim u rijetkim prilikama.”

Svoju tezu obrazložio je navevši kako pranje dobrog para Levi’sovih farmerki zapravo nanosi štetu materijalu, ali i predstavlja uzaludnu potrošnju vode.

Bergh nije jedini stručnjak koji je dao takav savjet. Na web stranici Hiut Denima stoji kako je farmerke najbolje oprati nakon šest mjeseci.

“Što ih dulje možete ostaviti, tim dulje one će izgledati bolje.

Kao razlog navode to što će se farmerke prirodno “oštetiti” zbog sjedenja, držanja mobitela u džepu i sličnih svakodnevnih radnji, zbog čega će, kaže, izgledati sjajno. Kad se operu nakon nekog vremena, izgledat će još bolje jer će na tim dijelovima biti isprane, a peru li se stalno izblijedjet će cijele i izgubiti čaroliju, tvrde.

Prema savjetima stručnjaka iz nekoliko glavnih proizvođača farmerki, farmerke možete pokušati staviti u zamrzivač preko noći kako biste se riješili bakterija, a time i potencijalnih neugodnih mirisa na njima.

Osim toga, kažu, možete ih neko vrijeme ostaviti na suncu ili pošpricati sprejom za neutralizaciju mirisa.

Reklama