Komšije prikupile više od 20.000 KM i omogućile operaciju bolesnoj ženi

Za potrebe operacije ugradnje vještačkih kukova Azemini Sinanović (66) iz sela Vrhpolje, nadomak Sanskog Mosta, prikupljeno je više od 20.000 KM.

0

Prema riječima Tehvida Mahića, koordinatora ove humanitarne akcije, odazvao se veliki broj mještana ovoga sela, kako onih koji žive kod svojih kuća, tako i onih koji su danas razasuti širom svijeta.

“Azemina je od rođenja invalid i čitav život vezana je za invalidska kolica. U posljednje vrijeme, međutim, imala je velikih zdravstvenih problema i trpjela velike bolove, pa je bilo neophodno da se podvrgne operativnom zahvatu i ugradnji vještačkih kukova”, kazao je Mahić.

Dodao je da zbog skromnih socijalnih primanja nije bila u mogućnosti da plati troškove operacije, pa su joj u pomoć pritekli komšije i drugi mještani.

“Akciju je pokrenulo lokalno udruženje žena, koje djeluje u našem selu, a nije trebalo mnogo  vremena da se uključe naši Vrhpoljčani od kojih veliki broj živi i radi u Njemačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji i drugim evropskim zemljama”, kazao je Mahić.

Prema njegovim riječima, prikupljeni novac biće dostatan da se obavi operativni zahvat, te da se potom Sinanovićeva uputi na liječenje u neko od domaćih banjskih lječilišta. Inače, Mahić je posjetio Sinanovićevu, koja je trenutno smještena u jednom staračkom domu u Sanskom Mostu gdje su joj osigurani adekvatna skrb i njega. “Presretna sam što su moji Vrhpoljčani ovo uradili za mene, sada znam da nisam sama i to mi daje dodatnu snagu. Hvala svima koji su omogućili moje liječenje”, kazala je vidno uzbuđena Azemina Sinanović.

Reklama