Kyrgios: Novak ima bolesnu opsesiju da se svima dopada

Australijski teniser Nick Kyrgios gostujući u podkastu Bena Rothenberga iznio je niz kontroverznih izjava, od kojih se mnoge tiču prvog reketa svijeta Novaka Đokovića.

Kyrgios u prošlosti nije krio da mu Đoković nije omiljen, ali je sada otišao korak dalje svojim tvrdnjama.

„Novak ima bolesnu opsesiju da se svima dopada. Toliko želi da se svidi ljudima, da ja to ne mogu da podnesem. Ježim se toga“, rekao je Kyrgios, a zatim dodao: "Koliko god Grand slamova da osvoji, nikada neće biti najveći. Ako ne možeš da me pobijediš, ne možeš ni da budeš najbolji svih vremena. Ako budem igrao sa njim i ako ga pobijedim, proslavit ću to ispred njega“.

Dvojica tenisera iza sebe imaju dva međusobna susreta, a oba je dobio Kyrgios. Potencijalno, treći susret ih čeka već u četvrtfinalu Mastersa u Rimu. Što se tiče međusobnih duela, Australijanac nije propustio da prokomentariše skor koji Britanac Andy Murray, kojeg jasno simpatiše, ima protiv Đokovića (25-11 u korist srbijanskog tenisera).

"Njegov skor u duelima sa Đokovićem je sraman. Mislim da je mnogo bolji od njega", istakao je Kyrgios.

Australijanac je takođe istakao da je za njega Roger Federer najbolji svih vremena zbog svega što je postigao na svim podlogama, a također je pohvalio Rafaela Nadala i njegovu dominaciju na šljaci.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.