Legendarni Robinho osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja

Sud u Italiji odbio je žalbu proslavljenog brazilskog nogometaša Robinha i tako potvrdio zatvorsku kaznu u iznosu od devet godina zbog silovanja Albanke.

0
London, UNITED KINGDOM: Real Madrid footballer Robinho speaks during a press conference ahead of tomorrow's Champions League match against Arsenal Football Club, 07 March 2006. AFP PHOTO/LEON NEAL (Photo credit should read Leon Neal/AFP via Getty Images)

Nekadašnja zvijezda Milana, Real Madrida i Manchester Cityja morat će da odsluži čak devet godina zatvora nakon što je sud odbacio žalbu.

Robinha je koštao događaj iz 2013. godine iz jednog noćnog kluba u Milanu. Tom prilikom je, prema presudi suda, silovao 22-godišnju Albanku zajedno još petoricom prijatelja.

Uz njega, osuđen je i njegov prijatelj Ricardo Falco, dok su ostala četvorica izvršitelja ovog djela pobjegla u Brazil i gubi im se trag. Mediji navode da je Robinho bio uplakan tokom izricanja presude.

Još uvijek nije poznato gdje će nekadašnji reprezentativac Brazila služiti kaznu. Trenutno je u svojoj domovini i vjerovatno će tu služiti zatvorsku kaznu.

Podsjetimo, Robinho je svojevremeno važio za najtalentovanijeg Brazilca svoje generacije. Tokom dugogodišnje karijere osvojio je čak osam titula državnih prvaka u pet zemalja u kojima je igrao.

Reklama