Majka i kći izgubile su noge u strašnom napadu: Još si ne mogu oprostiti što sam otišla na čaj

Bolnica u Lavovu, gradu na zapadu Ukrajine koji pruža utočište mnogim izbjeglicama, podijelila je priču o djevojčici (11) i njezinoj majci, koje su teško ozlijeđene - obje su izgubile nogu - u raketnom napadu na željezničku stanicu u Kramatorsku u aprilu, prenosi BBC.

0

Dok su s porodicom čekale voz, koji ih je trebao odvesti na sigurniju lokaciju, njih dvije otišle su popiti čaj, dok je Janin brat blizanac Jaroslav ostao čuvati prtljagu, navodi se na Facebook stranici dječje bolnice Sveti Nikola u Lavovu.

Natalia si još uvijek ne može oprostiti što je otišla popiti čaj, navodi se.

image

U snimljenom intervjuu za organizaciju Ujedinjeni za Ukrajinu, Natalia kaže da se ne sjeća zvuka eksplozije, ali se prisjetila kako je, čim je otvorila oči, vidjela da je sve prekriveno krvlju i ljudima koji leže posvuda.

Pokušala se ustati, ali nije uspjela, a onda je pogledala Janu i shvatila da ne vidi njezine tenisice. Natalia je izgubila jednu nogu, a Jana obje.

U bolnici se brinu o njima već nekoliko sedmica, a kasnije će ih prebaciti u Sjedinjene Države na liječenje. Jaroslav im puno pomaže: zove medicinske sestre kada je potrebno i odlazi u obližnju trgovinu u nabavku.

U napadu na Kramatorsk poginulo je 50 ljudi, a Rusija i Ukrajina se međusobno optužuju za napad. Istragom BBC-ja jasno je utvrđeno da je korištena kasetna bomba. U to vrijeme stanica u Kramatorsku vrvio je ljudima koji su željeli pobjeći iz grada.

Reklama