Via Media Dubai – Creative Part of Echo Festival

Glavna tema ovogodišnjeg izdanja ECHO festivala, “Interakcija sa budućnošću”, ilustrira fokus festivala na tehnologiju u službi umjetnosti a kroz različite oblike umjetničkog izražavanja.

ECHO Dubai, koji se održava od 14. do 16. decembra u Dubai Design District “d3”, predstavlja jedinstven spoj umjetnosti, dizajna i tehnologije. Konceptualiziran kao platforma za razvoj lokalnih i internacionalnih biznisa, festival spaja brendove i kreativne umove u specifičnom inovativnom okruženju.

Glavna tema ovogodišnjeg izdanja ECHO festivala, “Interakcija sa budućnošću”, ilustrira fokus festivala na tehnologiju u službi umjetnosti a kroz različite oblike umjetničkog izražavanja. Pored izložbi originalnih instalacija lokalnih i međunarodnih izlagača te konferencije za razmjenu znanja i generiranje novih ideja u kreativnoj industriji, prvi festival ove vrste na Bliskom Istoku ponudit će i niz multimedijalnih performansa, sa originalnim audio – video izražajima. Samim tim posebno mjesto u okviru ECHO Dubai-ja zauzima i festival zvuka, koji kombinuje vodeće muzičke talente, sa audio-vizualnom tehnologijom.

Berin Tuzlić, Partner & Creative Solutions u marketinškoj agenciji Via Media, sasvim zasluženo je dio zajednice kreativnih inovatora, koji će se okupiti u Dubai Design District-u. Svoje vizije interakcije sa budućnošću, Tuzlić predstavlja kroz dvije discipline: dRUMELODY – autentični audio-vizualni performans, koji predstavlja inovaciju umjetnosti, kroz upotrebu tehnologije, te instalacijom pod nazivom AERO.

“Izuzetna mi je čast što sam jedan od kreativaca i autora uključen u kreiranje sadržaja ECHO Dubai festivala. Djela koja stvaram posljednjih nekoliko godina rezultat su dugogodišnjeg iskustva u oblasti muzike, filma, animacije te eksperimentiranja sa tehnologijom. Ovakav rad rezultirao je inovacijom, koja je od ključnog značaja za stvaranje naprednog ekosistema budućih autora i stvaralaca. Sjajan je osjećaj kada ste dio projekta čiji je primarni cilj razvoj kreativne ekonomije, sa inovacijama koje vode priču”, izjavio je Tuzlić.

Dubai Design District, mjesto okupljanja kreativnih mislilaca, kreiran je da bi povezao kreativnu industriju, u okviru Dubai Smart City Plana 2021.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.