MEDVJEDIĆ POKRENUO RASPRAVU NA INTERNETU: Da li je medvjedica okrutna majka ledenog srca?

Video medvjedića koji se neumorno pokušava pridružiti majci na vrhu planine postao je viralan u posljednjih nekoliko dana i prikupio nekoliko miliona pregleda.

Snimak koji je napravio jedan ruski snimatelj u junu ove godine u regiji Madagan, podijelilo je hiljade korisnika društvenih mreža nakon što ju je prvi put objavio Royal Canadian Geographical Society.

U videu mama medvjedica hoda po samom vrhu padine dok se njezino mladunče, koje je otklizalo niz snijegom pokrivenu padinu, teškom mukom pokušava popeti.

Njegova borba na kraju je urodila plodom jer se nakon nekoliko pokušaja uspio vratiti majci te su zajedno otrčali na sigurno.

Osim što je inspirisalo i oduševilo mnoge zbog svoje odlučnosti, mladunče je pokrenulo i neke ozbiljnije rasprave. Naime, pojedinci su mišljenja da je majka medvjedića u ovoj situaciji bila okrutna prema mladunčetu i ugrozila mu život. 

Drugi imaju sasvim suprotno mišljenje, i čak kažu kako bi se ljudi mogli ugledati na medvjedicu, koja je svoje mladunče natjerala da ojača i samo se popenje do vrha. 

Neki su pak mišljenja da je prikazani video najbolji motivacioni podstrijek ljudima - poruka da mogu uspjeti samo ako budu razvijali i oslanjali se na vlastu snagu.

 

Dodaj komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.