Menadžer Aarona Cartera: Bio je žrtva cyberbullyinga, stalno su ga maltretirali

Pjevač Aaron Carter dugo je vremena bio žrtva cyberbullyinga, otkrio je njegov menadžer Taylor Helgeson.

0

Nedavno preminuli pjevač suočavao se s neprekidnom online mržnjom te se s njom više nije mogao nositi.

“Bilo je to poput noćne more, bez prestanka su ga maltretirali. Bilo je to tako nemilosrdno i nanijelo mu je puno štete”, rekao je menadžer za Page Six.

Carter je tragično preminuo u dobi od 34 godine, a pronađen je okružen limenkama s komprimiranim zrakom i bočicama tableta. Iako je Helgeson ranije izjavio da ne vjeruje da bi Carter ikada počinio samoubistvo, smatra da je njegovo mentalno zdravlje sigurno bilo narušeno zbog brojnih internetskih “trolova” koji su ga neprestano vrijeđali i maltretirali.

“Ne bih išao tako daleko da bih u cijelosti to okrivio za Carterovu smrt, ali gledao sam kako ga to slama tokom duljeg vremenskog perioda. Nikada nije odabrao ovaj način života… Mislim da mu nisu dani isti alati kao mnogima od nas da može upravljati svojim životom na način koji mu ostavlja prostora da živi održivi, dobar život”, komentirao je menadžer.

Dodao je i da je ta mržnja javnosti prema njemu s vremena na vrijeme čak i nadmašila digitalni prostor, pa se prisjetio kako su ga psovali tokom jednog nastupa uživo.

“To je zaista utjecalo na njega, a on to nije želio pokazati tokom nastupa. No, kada je sišao s pozornice bio je stvarno tužan. Nije bio ljut, bio je istinski tužan”, prisjetio se Helgeson i dodao da je nakon nastupa Carter otišao kući čitati komentare na Twitteru.

“Gledao je sve te stvari i jako ga je boljelo čitati to”, rekao je menadžer i otkrio da Carter ‘jednostavno nije mogao prestati koristiti društvene mreže‘.

Jednom mu je čak ponudio da on vodi njegove profile na društvenim mrežama umjesto njega, kako bi ga odmaknuo od sve te online mržnje, no to se nikada nije dogodilo jer je Carter smatrao da je njegova dužnost odgovarati “hejterima”.

“Često je imao osjećaj kao da im mora nešto dokazati”, dodao je i objasnio da je tu bilo i poruka punih ljubavi i podrške te da nisu svi bili zli prema njemu. No, Aaron Carter uvijek je više pažnje pridavao porukama mržnje.

Reklama