MILANOVIĆ: Finci su u šoku zbog mene? Mi smo u šoku jer ih boli ona stvar za nas

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović sudjeluje u petak u Petrinji na obilježavanju osnutka 2. gardijske brigade "Gromovi“.

0

Komentirao je izjave predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je rekao u petak kako “blokirati Finsku i Švedsku znači ići na ruku Rusiji, nije riječ o mudrom prijedlogu”.

– Drago mi je da je Jandroković mirno i mudro komentirao, drago mi je za suzdržan ton, ali me neće uspavati i ušutkati. O čemu se radi? Nije pitanje mudrosti već nacionalnih interesa. Ja predstavljam Hrvatsku i Hrvate. Neodgovorno je da neko ko vodi hrvatsku državu da ne koristi sve instrumente koje mu stoje na raspolaganju. Izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija. Rusija me se ne tiče, ja pomažem sebi. Mi se ponašamo kao da nismo država. Nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali borim se za svoje, a ti mudruj i idi u Finsku na izbore  – kaže Milanović.

Komentirao je i izjave Finaca koji su tvrde u šoku zbog Milanovićevih izjava.

Na pitanje novinara kako će Slovenija navodno blokirati Hrvatskoj ulazak u Schengen, Milanović je rekao kako će Slovenci zeznuti sebe.

– Hrvatska bez Schengena može, to treba Sloveniji – rekao je.

Reklama