Momak Gabby Petito u svom dnevniku prizano da ju je ubio

Prije nego je izvršio samoubistvo, Brian Laundrie je u svoj dnevnik napisao kako je odgovoran za smrt njegove djevojke Gabby Petito, potvrdio je FBI.

0

Dnevnik sadrži Laundriejevu pisanu ispovijest o tome kako je ubio 21-godišnju Gabby Petito. Ovim otkrićem se istraga zaključuje, a svi pronađeni predmeti mladog para bit će podijeljeni porodicama Laundrie i Petito.

Ključna informacija stiže gotovo četiri mjeseca nakon što su Laundriejevi ostaci pronađeni u divljini Floride. U ovim rezervatima se sakrivao nekoliko sedmica u septembru i oktobru jer nije želio sarađivati s policijom u istrazi o smrti njegove djevojke Gabby Petito, čije je tijelo pronađeno sredinom septembra.

Dokazano je da je uzrok smrti Gabby Petito davljenje, a Laundrie je bio glavni osumnjičeni za njeno ubistvo. Porodica ubijene djevojke strahovala je nakon njegove smrti da nikada neće otkriti da li ju je on ubio – sve dok FBI nije odlučio objelodaniti njegovo priznanje iz dnevnika.

FBI dodaje kako je utvrđeno i da je Laundrie nakon ispisivanja priznanja izvršio samoubistvo, kao i da su potreseni otkrićem, ali zadovoljni što su uspjeli zatvoriti ovako težak slučaj.

Reklama