Muriz i Arijana Memić nakon privođenja Alise Mutap: Ovo nije kraj ali smo pokazali da smo govorili istinu

Ispred Tužilaštva Kantona Sarajevo danas su se ponovo okupili porodica, prijatelji i građani, a okupljanje dolazi nakon hapšenja četiri osobe u slučaju stradanja Dženana Memića, među kojima je i njegova bivša djevojka Alisa Mutap, sada Ramić.

0

Na početku govora otac i sestra Dženana Memića, odnosno Muriz i Arijana su se zahvalili svima na podršci i kazali koliko su sretni zbog jučerašnjeg hapšenja.

“Ovo nije kraj, nas velika borba tek čeka, duga nas borba čeka, ali smo sretni što smo uspjeli pokazati da smo svih ovih godina govorili istinu”, rekla je Arijana.

Među četvero jučer uhapšenih je i Alisa Mutap, Dženanova bivša djevojka i svjedokinja njegovog stradanja, koja već pet godina ima amneziju i ne sjeća se dešavanja kobne večeri.

“Nju smo pet godina pozivali i molili na sve moguće načine da kaže ko je ubio Dženana. Ona je odlučila da šuti iz njoj poznatih razloga, a mi vjerujemo da će ti njeni razlozi sada biti poznati javnosti”, navela je Arijana Memić.

Dženanova sestra još dodaje da je svjesna toga koliko ova njihova mala pobjeda znači drugim ljudima, pogotovo onima koji su u sličnoj situaciji kao njena porodica te je rekla da se veliki broj građana javio njima jer su doživjeli nepravdu upravo od onih ljudi koje porodica Memić sve vrijeme imenuje kao krivce za zataškavanje ubistva.

Kao glavnog krivca Muriz vidi Dalidu Burzić i to je ponovio i danas.

“Moja poruka za kraj Dalidi Burzić je da nikada neću odustati. Ja ovo za Dženana radim i drugu djecu. Dalida, ti si na redu, izvući se nećeš. Ti si ovo zamutila”, rekao je danas obraćajući se novinarima.

Navodi da mu je posebno drago što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsilo Alisu, jer “time vraća vjeru u institucije”.

“Čuo sam da su neki pripadnici policije izrazili želju da oni budu ti koji će je uhapsiti”, rekao je.

Alisa Mutap, tj. Ramić, predata je danas u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nakon što je jučer pretresena kuća u kojoj živi, a sve u vezi sa slučajem stradanja Dženana Memića.

Reklama