Muškarac uhapšen zbog prijetnji Plenkoviću

Hrvatska policija privela je danas na području Kutine 63-godišnjeg muškarca koji je prijetio premijeru Andreju Plenkoviću i kod njega pronašla oružje, saopštila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

0

U saopštenju se navodi da je istragom utvrđena osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon pucnjave u ponedjeljak u centru Zagreba izjavljivao da je cilj napada bio Plenković, kao i da je želio da on to učini.

“Utvrđena je osnovana sumnja da je uhapšeni nakon višestrukog pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao da, sada pokojni Danijel Bezuk nije imao za cilj da ubije policajce, već da vjeruje da bi usmrtio predsjednika Vlade da ga je vidio. Za pokušaj teškog ubistva je naveo da je pokojni to trebalo da prepusti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo da on lično o tome mašta”, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je u okviru istrage na osnovu naloga nadležnog suda, policija obavila pretrage doma, drugih prostorija i vozila i pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija.

Reklama