NA MALTI ZAPLIJENJEN KOKAIN KAVAČKOG KLANA: U tovaru banana pronađena droga vrijedna 100 miliona eura

Tovar kokaina, čija se vrijednost procjenjuje na više od 100 miliona eura, a koji je zaplijenjen je na Malti u kontejneru sa bananama, pripadao je ogranku kavačkog klana, koji je pohapšen prije dve nedjelje u Sloveniji.

0

Krajnja destinacija basnoslovnog tovara bila je luka u Kopru. Velika količina narkotika, čiju je nabavku i krijumčarenje finansirao klan iz Kotora, kao i njihovi saradnici Veljko Belivuk i Marko Miljković, trebalo je da bude rasturena na teritoriji Austrije i Nemačke. Hapšenjem članova grupe ova droga je praktično bila ničija.

Ipak, zahvaljujući policijskim informacijama, kanal je presječen odmah na Malti. Zapijenjeno je rekordnih 740 kilograma kokaina koji bi prema procenama uličnom prodajom doneo 100 miliona eura, a kontejner u kojem je droga nađena bio je na putu iz Ekvadora ka Sloveniji, prenosi Times of Malta.

Kako se navodi, uz ostali teret pregledano je 1.080 kutija banana, a 37 kutija je sadržalo ukupno 740 paketa kokaina za koga je potom laboratorijski utvrđeno da se radi o kokainu vrlo visoke čistoće.

Radi se o rekordnoj zaplijenjenoj količini kokaina u toj sredozemnoj državi – većoj i od prošlogodišnje zaplijene od 612 kilograma droge na brodu koji je putovao na liniji Ekvador-Kolumbija-Libija.

Na teritoriji Slovenije, podsjetimo, prošlog mjeseca je uhapšeno oko 60 osoba, osumnjičenih da su članovi kavačkog klana, međunarodne kriminalne grupe sa sjedištem u Crnoj Gori, koji ima ogranak i u Sloveniji, a djeluje i u Srbiji i drugim evropskim državama.

Reklama