NADZORNE KAMERE OTKRILE POSLJEDNJE TRENUTKE PRIJE ZLOČINA: Djevojčicu ubio dok se igrala hula-hopom

Nadzorne kamere otkrile su posljednje trenutke bezbrižne igre prije nego što je ubica nedužnoj djevojčici Liliji Valutyte (9) zadao smrtonosne ubode nožem, prenosi Daily Mail.

0

Lilia se u predvečerje na ulici ispred dućana igrala s hula-hupom sa svojom mlađom sestrom kada je došlo do ovog tragičnog događaja. Cijela britanska javnost šokirana je zločinom počinjenim u večernjim satima prošlog četvrtka u Bostonu u okrugu Lincolnshire.

Na snimci su prikazani trenuci igre devetogodišnjakinje s mlađom sestrom ispred dućana u kojemu je radila njihova majka, samo deset minuta prije zločina. Često su se igrale na istom mjestu. Vide se i dva policajca koja trče prema djevojčici, a za njima jure djelatnici hitne pomoći. Također se na snimci mogu vidjeti šokirani mještani kako se okupljaju na mjestu zločina u Fountain Laneu prije nego što ih je rastjerao policajac, izvještava ITV News.

Za ubstvo je optužen litavski državljanin Deividas Skebas (22) koji je živio u Bostonu. Njemu je određen pritvor, a na sudu bi se trebao pojaviti 19. septembra, kada će biti određen privremeni datum suđenja.

Nakon velike tragedije porodica ubijene djevojčice živi u strahu.

– Jako su zabrinuti, nisu u stanju ostati u kući. Strahuju da je ubica još uvijek negdje vani i da su oni sljedeća meta, izjavio je porodični prijatelj.

– To je strašno, još uvijek se nisu oporavili od šoka zbog smrt curice, a sada strahuju i zbog druge djevojčice, rekao je.

Porodični prijatelj opisao je Liliju kao devetogodišnjeg anđela.

– Bol je neizreciva, djevojčica je bila naše sunašce, baš kao i njezini roditelji koji su bili uključeni u aktivnosti zajednice i školskim događajima. Shrvani smo, rekao je.

Osumnjičeni Skebas porijeklom je iz Utene, industrijskog grada u Litvi, gdje još uvijek žive članovi njegove porodice. Tokom vikenda forenzičari su pretražili njegov stan u Bostonu tražeći dokaze. Doselio se u Veliku Britaniju, ali se u nekom trenutku vratio u domovinu, da bi nedavno opet došao u Boston.

Građani Bostona u znak sjećanja na Lilie ostavljaju cvijeća na križanju Fountain Lanea i Fountain Placea. Ljudi se također okupljaju u lokalnoj crkvi kako bi zapalili svijeće i molili se za tragično preminulu djevojčicu.

Reklama