Nadzorne kamere zabilježile snimak brutalnog prebijanja mladića u Novom Sadu

Četvorica mladića iz Šida uhapšeni su zbog brutalne tučnjave u Novom Sadu, u kojem su teško povrijeđene dvije osobe, a jedna lakše, saopćeno je iz policije u tom gradu.

0

Do brutalnog obračuna došlo je ispred jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Laze Telečkog. Četvorica muškaraca su dvojicu najprije napali, koristili su i noževe, a kada su žrtve završile na zemlji, nisu prestali sa napadima, već su ih nemilice šutirali. Sve su zabilježile kamere.

Jednog od njih su šutirali dok je ležao, a iako nije pružao nikakav otpor udaran je i u glavu. U jednom trenutku se čak vidi kako ga napadač gazi po glavi.

Kako se navodi u saopćenju Policijske uprave u Novom Sadu, M.M (20), V.S (20) i D.N (21) uhapšeni su u subotu uvečer zbog sumnje da su učinili krivično djelo nasilničko ponašanje, dok se M.M (21) tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Oni se sumnjiče da su ih tukli rukama i nogama, te da su im nožem nanijeli ubodne rane, tako da su dvojicu teško, a jednog lakše povrijedili.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i bit će privedeni, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Ekipa hitne pomoći pružila je pomoć na licu mesta povrijeđenom, a on potom prevezen na odjeljenje reanimacije UC KCV na dalju dijagnostiku i liječenje. Kako se saznaje, on je hemodinamski nestabilan i nalazi se u teškom stanju.

Reklama