Nakon šokantnog poraza košarkašica selektor Lojo vjeruje da će u nastavku biti bolje

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz od Portorika na otvaranju Svjetskog prvenstva rezultatom 82:58, a selektor Goran Lojo nakon utakmice je rekao da je naša igra bila neprepoznatljiva i da vjeruje kako će u narednim mečevima to izgledati bolje.

0

Već nakon prvih 10 minuta naš tim je imao zaostatak od 15 poena i nakon toga nikako nismo uspjevali ući u ritam dobre odbrane i efikasnosti u napadu, a kao što je i sam selektor Lojo rekao, na ovom nivou teško je bez toga praviti razliku.

“Čestitam Portoriku na pobjedi, imali su veći fokus danas i igrali su s većom energijom od nas. Ušli smo jako loše u meč, posebno u prvoj četvrtini, a kasnije je teško na ovom nivou stići razliku. Imali smo neke probleme, Jones nam se tek jučer priključila, došla je prije 15 sati i bila je jako umorna, ali ne tražimo nikakve izgovore”, rekao je Lojo pa nastavio:

“Danas smo bili neprepoznatljivi i uradit ćemo sve da pregledamo ovu utakmicu, analiziramo je, vidimo greške i budemo bolji u narednim mečevima. Portoriku smo dopustili previše otvorenih šuteva, previše drugih šansi…”

Bh. košarkašica Matea Tavić također je dala svoje viđenje meča.

“Čestitam Portroiku, a kao što je selektor rekao, ušle smo loše u utakmicu i to nije bila naša prepoznatljiva igra. Sutra nas već očekuje nova utakmica, nemamo previše vremena da se osvrćemo na današnju i vidjet ćemo kako će to protiv Kine izgledati”, smatra Tavić.

Naredni meč naše košarkašice igraju u petak u 6:30 sati protiv Kine.

U preostala dva meča grupe A na Svjetskom prvenstvu za žene reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Kine ostvarile su pobjede protiv Belgije i Južne Koreje.

Prve su na teren izašle selekcije Amerike i Belgije i na kraju su, očekivano, Amerikanke slavile i upisale pobjedu rezultatom 87:72, dok je Kina, uoči meča koji će igrati protiv naše reprezentacije, u potpunosti razbila Južnu Koreju i došla do ubjedljive pobjede.

Konačan rezultat spomenutog susreta glasio je 107:44, što znači da su Kineskinje slavile s razlikom od 63 poena i tako na najbolji mogući način najavile duel protiv naše selekcije.

Reklama