Nakon što je protiv njega podnesena krivična prijava: Zahtjev Općinskom sudu u Sarajevo za smjenu iz postupka stečajnog upravnika Enisa Džihanića

Protiv Enisa Đihanića, stečajnog upravnika u predmetu stečajnog postupka, a koji se vodi u predmetu stečaja firme "Šipad" d.d Sarajevo, podnesena je 15.02. 2021. godine Kantonalnom tužištvu Sarajevo krivična prijava od strane Esada Ćeske koji je vlasnik kapitala te firme 99,54%.

Mjesto za vašu reklamu

Mjesto za vašu reklamuspot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

S tim u vezi, dana 19.02.2021. godine sudiji Općinskog suda u Sarajevu Hakiji Zajimoviću, Ćesko Esad je putem advokata Murise Makarević, uputio zahtjev za smjenu Enisa Džihanića iz postupka stečaja jer za to postoje zakonski uslovi s obzirom da je protiv njega podnesena krivična prijava zbog zlopupotrebe položaja i ovlasti.

Kako se kaže u zahtjevu do kojeg je došao portal BlicNews, ukoliko hitno ne postupi po prijedlogu i ogluši se na podneske i protiv sudije Zajimovića će biti podnesena krivična prijava je je i on, kao i stečajni upravnik, napravio toliko propusta i povrede zakona u ovom stečajnom postupku koje su više nego evidentne.

- Advertisement -spot_img

Zadnje vijesti

- Advertisement -spot_img

Slično

- Advertisement -spot_img