Napravite lagani test i saznajte da li joj se sviđate!

Stručnjaci savjetuju kako da otkrijete da li vam žena šalje tajne signale

0

Jedna od osobina koja privlači žene je smirenost, što pokazuje studija Univerziteta u Dandiju. Ispostavilo se da su im muškarci sa nižim nivoom kortizola privlačniji.

Muškarce često zbunjuju ženski signali, ali postoji jednostavan test. Na primjer, u prepunom ste klubu i osjećate se kao da vas žena brzo pogleda, smije se i odvrati pogled. Ako se pitate da li bi ovo moglo biti usmjereno na tipa iza vas, prošećite do druge lokacije u blizini. Ako vas ponovo pogleda ili vam se nasmiješi, to je znak da joj trebate prići – kažu autori knjige “Vodič za muškarce”.

Nije važno kako izgledaš. Parovi navode ljubaznost i interesovanje kao najvažnije faktore za stvaranje prvog utiska, otkrio je jedan od autora John Gottman, stručnjak za vezu i šef istraživačke laboratorije Love Laba.

Ako želite izgraditi stabilnu vezu, važno je da se na spoju pokažete kao dobar slušalac kojeg zanima šta žena govori. Dobro je biti znatiželjan i postavljati pitanja. Žene cijene i kad muškarac strastveno govori o nečemu što ga zanima.

Još jedna osobina koja privlači žene je smirenost, što pokazuje studija Univerziteta u Dandiju. Ispalo je da su privlačniji muškarci sa nižim nivoom kortizola, hormona stresa.

Reklama