NASA “GUBI” NAJBOLJE NAUČNIKE: U posljednjih nekoliko godina 74 suicida čudnih smrti

U posljednjih nekoliko godina je NASA izgubila 74 naučnika. Od ove brojke su neki živote izgubili “slučajno” a neki su navodno počinili “samoubistvo”.

Zajedničko im je bilo to što su svi bili vrhunski inženjeri ili medicinski stručnjaci i svi su izgubili živote u nejasnim okolnostima.

Samo da spomenemo neke od njih koji su izgubili živote.

Tu je, na primjer, naučnik NASA-e Alberto Behar, koji je izgubio život u avionskoj nesreći 2015. u Los Angelesu. Behar je bio vodeći naučnik koji je pronašao dokaze o prisutnosti vode na Marsu. Bio je i stručnjak za robotiku koji je istraživao kako roboti funkcioniraju u teškim uvjetima, kao na primjer pod vodom ili unutar vulkana.

Melissa Ketunuti bila je liječnica za rak koja je pronađena spaljena živa u svom domu, što je prilično čudan način za počitini samoubistvo.

Glenn Thomas i Joep Lange su bili na letu MH17 koji je oboren iznad istočnog dijela Ukrajine 2014. Thomas i Lange su se spremali govoriti o eboli i AIDS-u, ali su poginuli prije nego su stigli na konferenciju. Dr. Anne Szarewski (53) bila je svjetski stručnjak za rak maternice i izumila je cjepivo protiv raka grlića maternice .

Od svih pronađenih mrtvih naučnika je najkontroverzniji tragični gubitak života inženjera elektrotehnike Shanea Trumana Todda 2012. godine. Njegovo je tijelo ostavljeno u mrtvačnici u Singapuru.

U to vrijeme je Truman razvijao poseban uređaj za Kinu za kojeg se govorilo da odbrambeno oružje. Njegova obitelj je kasnije rekla da je Shane bio zabrinut za svoj život, jer je svojim poslom navodno ugrožavao američku nacionalnu sigurnost.

Posljednjeg dana posla u Kini je pronađen mrtav. Njegova je obitelj tražila odgovore i pokrenula je kampanju kako bi saznala istinu. Međutim, iako su kineski dužnosnici obećali saznati je li riječ o ubistvu ili samoubistvu, nikada nisu dobili nikakav odgovor.

To je samo mali dio velike zagonetke o 74 naučnika NASA-e koji su preminuli.

Svi s liste smrti su bili naučnici koji su otkrivali i provodili “posebno važne eksperimente”.

Nakon svega, logično se zapitati je li njihov gubitak bio slučajan niz tragičnih sudbina ili njihove smrti imaju veze s nečim što su znali, pa su se njihova usta morala zatvoriti? Teoretičari zavjere sumnjaju da su ti ljudi saznali nešto osjetljivo, a američka vlada nije htjela da se to otkrije.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.