Nikola Jokić proglašen najkorisnijim igračem NBA lige, Nurkić među prvima čestitao

Nikola Jokić zvanično je postao najkorisniji igrač NBA lige (MVP) za sezonu 2020/2021, a njegov novi ugovor, koji sada može i trebalo bi da potpiše sljedećeg ljeta, bit će najveći u historiji košarke.

0

Bobby Marks, novinar ESPN, iznio je projekciju za Jokićev supermaksimalni ugovor 2022. godine, pod uslovom da ostane sadašnji salary cap, piše Scsport.ba.

Jokićev novi ugovor bio bi petogodišnji i ukupno bi vrijedio 241 milion dolara. U prvoj sezoni (2023/2024), Jokić bi zaradio 42,6, a u posljednjoj 54,8 miliona dolara.

U posljednjoj godini ugovora, Jokić bi napunio 33 godine, a više puta je iznio svoju želju da cijelu NBA karijeru provede u Denveru.

On je postao tek treći MVP iz Evrope, poslije Dirka Nowitzkog i Giannisa Antetokounmpa, kao i tek šesti “vanamerikanac”.

Ove sezone učinak Jokića, koji sa Denverom igra polufinale Zapadne konferencije (Phoenix trenutno vodi 1-0), iznosi 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije po utakmici, uz šut iz igre 56,6 posto i 38,8 procenata za tri poena.

Kao 41. pick sa drafta, Jokić je ujedno i najniže izabran pick koji je uspio da se domogne prestižnog priznanja.

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić među prvima je čestitao Nikoli Jokiću MVP priznanje.

Jokić i Nurkić bili su saigrači u Denveru prije nego što je bh. košarkaš prešao u redove Portlanda.

Reklama