Novak Đoković sletio u Dubai, dočekali ga navijači

Srbijanski teniser Novak Đoković u jutarnjim satima stigao je u Dubai nakon što je deportovan iz Australije gdje je pokušao nastupiti na prvom Grand Slam turniru sezone.

0

Situacija s Đokovićem konačno dobija svoj rasplet. Jučer ujutro je Federalni sud Australije odbio žalbu srbijanskog tenisera protiv ministra za imigraciona pitanja Alexa Hawkea koji mu je ukinuo vizu.

To znači da je srbijanski teniser morao biti deportovan, a Australiju je napustio oko 13 sati po našem vremenu jučer i letom se zaputio u Dubai.

Nakon više od 14 sati leta iz Australije, Đoković je rano jutros stigao u Ujedinjene Arapske Emirate iz kojih je prije 12 dana putovao u obrnutom pravcu za Melbourne.

Dubai će biti samo usputna stanica za Đokovića pošto će se odatle prebaciti u avion za Beograd. Naravno, na aerodromu u Dubaiju dočekali su ga brojni fanovi koji su željeli fotografiju s najboljim teniserom svijeta.

Đoković je, uprkos brojnim problemima koje je imao proteklih dana, bio odlično raspoložen i nasmijan, te je pozitivno odgovorio na želje fanova da dobiju uspomenu za cijeli život.

Reklama