NOVI DETALJI ZLOČINA U BILJANINOJ “KUĆI STRAVE”: Maćehu poslala kod sestre, pa ubila muža, krvavu ćebad krila u zamrzivaču

Biljana Stojanović (38) iz Velikog Trnjana kod Leskovca, koja je, kako se osnovano sumnja prije četiri godine ubila muža Ivana (40) i zabetonirala ga u buretu štali, potrudila se da kobnog dana u kući ne bude nikoga ko bi mogao da bude svjedok jezivog zločina, saznaje "Blic".

0

Ona je maćehu Stojanku prethodno poslala kod sestre, djeca također nisu bila kod kuće, a kada je ostala sama sa suprugom, presudila mu je sjekirom. Biljana je pune tri godine hladnokrvno i smišljeno skrivala zločin, koji je otkriven tek nakon što je ona počinila samoubistvo, popivši otrov u istoj štali u kojoj je sakrila tijelo ubijenog supruga.

– Tog dana kada je počinila zločin maćehu Stojanku (77) poslala je da obiđe sestru u selo Sinkovce kod Leskovca. Djeca također nisu bila kod kuće, tako da nije bilo svjedoka zločina koji je uslijedio. Kada se Stojanka vratila poslije četiri dana kući, začudila se što nema Ivana. “Biljo, a gdje je Ivan?”, upitala ju je. “Hitno ga zvaše za Rusiju, ode”, odgovorila joj je BIljana – priča izvor “Blica” upućen u slučaj.

Kako se saznaje, krvavu ćebad kojima je upijala i čistila Ivanovu krv stavila ih je u zamrzivač kako se ne bi osjećao miris krvi. A tek kasnije ih je bacila.

Sipala cement i pijesak

Kako bi prikrila tijelo koje se nalazilo u jednoj od pomoćnih prostorija, Biljana je maćehi ispričala da je pronašla neko zlato u okolini sela i da treba da ga zabetoniraju u buretu u štali kako ga lopovi ne bi pronašli. Maćeha Stojanka joj je pomogla, ne znajući da se u tom buretu nalazi Ivanovo tijelo!

– Bilja joj je vikala: “Ajde, nane, da mi pomogneš”. U plastično korito Bilja je sipala cement i pijesak, a Stojanka je dolivala vodu za malter, kojim je ozidano bure u štali. Maćeha je mislila zaista da betoniraju bure sa zlatom u štali. Pričala je da se tresla od straha dok joj je pomagala. Policija je maćehu vodila na poligraf kako bi provjerila da li laže i ispostavilo se da je sve što je ispričala bilo istina – starica zaista nije znala za zločin – dodaje izvor Blica.

Stojanka je priznala da nikome nije smjela da ispriča za tajno betoniranje u štali.

– Jedan od rođaka, Biljanin tečić, ljutio se na Stojanku što nije ranije ispričala za to tajno betoniranje, a ona je priznala da nije smjela jer je Biljana zaklela da nikome ne kaže. “Da nemaš bratane i sestričine ako nekome kažeš da smo sakrile zlato. Nisam smjela, ubila bi me”, tim riječima se pravdala Stojanka zbog čega za malterisanje u štali niko nije smio da zna – dodaje.

Ubistvo se, kako “Blic” saznaje, desilo u jednoj od soba u kući, koja je nakon toga sljedeće tri godine bila zaključana. Biljana je maćehi dala isto objašnjenje – soba mora biti pod ključem zbog zlata.

– To je soba u kući u kojoj su živjeli, nalazi se pravo kad se uđe u dvorište. Pričala je da i tu ima zlata pa maćeha nije smjela ništa ni da pita ni da otvori. Kada je Biljana počinila samoubistvo, nakon što je nađeno Ivanovo tijelo, policija je detaljno pregledala cijelu kuću. Utvrđeno je da je ta zaključana soba prekrečena, ali kada su forenzičari isprskali zidove tečnošću za detektovanje krvnih mrlja – jezivi tragovi zločina počeli su da se pojavljuju u prostoriji! Vjerovatno ga je ubila na spavanju. Mada, kad čovjek ne očekuje, napad može da ga iznenadi i dok jede ili sjedi na stolici – dodaje.

Rođaci preuzeli brigu o djeci

Rođaci i komšije iz sela prekjučer su se okupili u Velikom Trnjanu kraj Biljaninog groba na navršenih 40 dana od njene smrti. Većina mještana još uvijek ne može da povjeruje da je mogla da izvede takav zločin.

– Mnogo je dobra bila. Kada prođe, svakoga će lijepo da pozdravi, da nasmije. Nevjerovatno je to što se desilo. Mnogi u selu imaju lijepo mišljenje o njoj, zato su i šokirani svi zbog svega što se desilo. Pa ako i nešto nije išlo sa mužem, mogla je makar zbog djece da pređe preko svega. Ovako, oni će cijeli život nositi mrlju strašnog zločina – pričaju mještani sela.

Mještani Velikog Trnjana kažu da su najbliži rođaci priskočili u pomoć i preuzeli brigu o troje Ivanove i Biljanine djece.

– Najstarija kćerka koja je punoljetna, upisala je višu školu u Leskovcu i nedavno je dala prvi ispit. Ona živi kod Biljaninog brata od tetke koji ima stan u Leskovcu, a u izdržavanju će pomagati Ivanov brat Nenad. Drugo dvoje djece, sin koji ide u peti i kćerka koja je krenula u osmi razred osnovne škole, biće kod Biljanine majke koja živi u Leskovcu i kod Biljanine sestre koja živi u jednom selu u blizini Leskova, a koja nema djecu – pričaju komšije iz sela.

Biljana je vješto prikrivala zločin, trudeći se da ostavi utisak da je Ivan živ i da su stalno u kontaktu.

– Jednom, u protekle tri godine, dok je Ivan već bio ubijen i u buretu u štali. Ona je otišla kod Ivanovih roditelja koji žive u jednom u zaseoku iznad Vučja i pravila se kao da priča telefonom sa mužem. Ivanova majka je poželjela da čuje sina. Rekla joj je: “kćerko, s kim to pričaš? Ako je Ivan, daj da mu čuje majka glas”. A Biljana je odmah odgovorila: “Auu prekinu se veza. Loš signal” – kaže izvor “Blica”.

Reklama