Objavljen novi zastrašujući video sudara Hamiltona i Verstappena

Formula 1 je objavila novi zastrašujući ugao sudara Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena u Monzi pokazujući ujedno koliko je Britanac bio blizu katastrofe.

0

Velika nagrada Italije bila je spremna za obračun rivala kada je u 26. krugu spori boks Red Bulla vratio Verstappena nazad do Hamiltona.

Nizozemac je skrenuo u zavoj kada je Hamilton izašao iz svog boksa, a onda je Mercedes široko išao kako bi izbjegao preticanje Verstappena.

Obojica vozača nisu odustajala, šikana se suzila pa je Verstappenov automobil odletio s ivičnjaka i opasno odskočio iznad Hamiltonovog bolida. Zaustavio se praktično s gumama koje su se vrtjele u zraku iznad Britanca.

S kamere od 360 stepeni montirane na prednjoj strani Hamiltonovog Mercedesa moguće je vidjeti kako je sedmostruki prvak trznuo glavom prema naprijed kada se Red Bull sručio na njegov “halo”, zasipajući ga razbijenim ugljičnim vlaknima.

Verstappen je prvi iskočio i odšetao nazad ka boksu nakon što je na radiju rekao: “Ovo se desi kad ne ostaviš prostor.”

Inače, Nizozemac će dobiti kaznu od tri pozicije na Velikoj nagradi Rusije nakon što ga je FIA okrivila za incident, unatoč tome što je Hamilton ostao nekažnjen nakon što je njegov očajnički potez u Silverstoneu izazvao njihov posljednji incident.

Reklama