Određen pritvor za još dvije osobe uhapšene u nastavku akcije “Kasa”

Pritvor im je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, odnosno zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela

Općinski sud u Sarajevu (OSS) odredio je jednomjesečni pritvor Edinu Migiću i Ameli Ahmetspahić, uposlenicima sarajevskog ugostiteljskog objekta ‘Metropolis’, potvrđeno je Feni u Općinskom sudu.

Pritvor im je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, odnosno zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Radi se o osobama koje su slobode lišene prošle sedmice u nastavku operativne akcije kodnog naziva “Kasa”, a koje se sumnjiče za krivična djela – sprečavanje dokazivanja i davanje lažnog iskaza.

Ranije je u sklopu te akcije, koja je provedena u saradnji SIPA-e i Tužilaštva KS, uhapšeno više osoba, među kojima su i odgovorne osobe iz nekoliko poznatih sarajevskih ugostiteljskih objekata, a koje se terete za utaju poreza, tačnije, da nisu prikazivali stvarni promet kroz fiskalne kase, odnosno da su promet umanjivali i na temelju toga pravili lažne poreske prijave.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.