Oglasio se momak zbog kojeg su ošišali kćerku pa su deportovani iz Francuske u BiH

Kada je prije skoro tri mjeseca iz mjesta Besanson u Francuskoj odjeknula vijest da su roditelji iz BiH pretukli i do glave obrijali sedamnaestogodišnju kćerku zato što je želela da se uda za Srbina, bio je u šoku ne samo Balkan, već i Francuska.

0

Nakon zvaničnog saopštenja francuskih vlasti, prvi put za medije su progovorili i roditelji djevojke, koji su deportovani u Bosnu i Hercegovinu. Za lokalne medije negirali su da su “divljaci”, već su “objasnili” da su to učinili zato što je djevojčicu momak, navodno, maltretirao i zato što su imali seksualne odnose.

Sada se oglasio i mladić. On je za “Novosti” negirao priče o nasilju i objasnio kako se sve dogodilo.

– Ja nju ne maltetiram. Ona je pobjegla od roditelja i sve što pričaju o meni je laž. Lažu, jer nakon ovoga niko neće da im pruži nikakvu pomoć, pokušavaju da se izvuku iz cijele priče. Govore kako sam ja narkoman i svakakve druge gluposti. Ona je pobjegla od njih zato što su je cijeli život tukli i maltretirali. Sada pričaju kako se brinu o svojoj djeci. Toliko laganje i tolika gluma, stvarno, svaka čast – kaže Dušan J.

Kako je rekao, zbog zakona u Francuskoj, još ne mogu da se vjenčaju, ali to definitivno imaju u planu,.

– Planiramo da se vjenčamo sljedeće godine, nakon punoljetstva. Zakon nam ne dozvoljava da to bude prije – rekao je Dušan J.

Na pitanje kako su on i djevojka nakon svih trauma koje su preživjeli, kratko dodaje da su dobro.

– Držimo se zajedno i to je najbitnije. Ne postoji prepreka koju ne možemo da prevaziđemo – poručio je on na kraju razgovora.

Kako su tada prenijeli francuski mediji, sedamnaestogodišnja djevojka završila je u hitnoj pomoći, od ruku svojih roditelja, od ruku svoga oca i svoje majke, sa slomljenim kostima.

Otac i majka su uhapšeni, stric i strina također. Roditelji su se pravdali da su djevojku ošišali, jer je, navodno, imala vaši. No, stric i strina su priznali da je to, ustvari, bila kazna zbog bijega. Šta joj se zaista dogodilo, pred sudom je rekla i sedamnaestogodišnja djevojčica.

Gradonačelnica Bezansona je tada izjavila kako takvim roditeljima nema mjesta u Francuskoj.

Francuska je roditelje djevojke deportovala nazad u BiH. Djevojka se nalazi u hraniteljskoj porodici. Još je maloljetna, a tamošnji zakoni maloljetnicima ne dozvoljavaju stupanje u brak.

Kada su se vratili u BiH, roditelji djevojke su poručili da nisu divljaci, već da je on nasilnik, narkoman i da je tukao njihovo dijete.

Kažu, ošišali su je zbog seksualnih odnosa koje je imala s njim, ne zato što je Srbin, kažu, “za njihovu porodicu je to nedopustivo”.

– Grozno je što smo u svim medijima predstavljeni kao divljaci iz BiH, kao ljudi koji su maltretirali svoje dijete. Jesam, ja sam je ošišao naćelavo, ali ne jer je njen momak Srbin nego zato što je imala odnose s njim. To je za mene i moju porodicu neprihvatljivo – rekao je Senad Zahirović.

Otac je rekao da je priča o zabranjenoj ljubavi sa Srbinom čista glupost.

– Moja majka je Hrvatica, otac mi je Rom. Mi smo takva porodica, nemam problem s tim ko je koje vjere i nacije. Ali, imamo problem s narkomanom i nasilnikom – kazala je drhtavim glasom Safeta.

Reklama