Naslovnica Ostali sportovi Olimpijcu prijeti smrtna kazna: Vezao ruke trudnoj djevojci, bacio je s mosta...

Olimpijcu prijeti smrtna kazna: Vezao ruke trudnoj djevojci, bacio je s mosta i pucao po njoj

Bokser Felix Verdejo (27) predao se policiji Portorika u nedjelju kako bi se suočio s optužbama za nestanak i ubistvo trudne djevojke (27).

0

Prema kaznenoj prijavi FBI-a, Verdejo je oteo Keishlu Rodríguez te je u četvrtak oko 8.30 bacio s mosta u gradu San Juanu. Prije toga joj je ubrizgao neidentificiranu supstancu, zavezao ruke i na nju privezao teški blok. 

U policijskom izvještaju također se navodi da je borac i pucao u Rodríguez dok je stajao na mostu. Sumnja se da je Verdejo imao pomagača, ali njegov identitet za sada je nepoznat. 

Nakon što je prijavljeno da je Rodríguez nestala, policija je tijelo pronašla u subotu, a institut za forenzičke znanosti Portorika identificirao ju je pomoću zubnih kartona. 

Verdeja, borca lake kategorije koji je Portoriko 2012. godine predstavljao na Olimpijskim igrama, policija je prvi put privela u petak kako bi ga ispitali vezano za nestanak Rodríguez.

Glasnogovornica FBI-a rekla je za Associated Press da se protiv Verdeja podnosi optužba koja će uskoro biti objavljena. Verdejo i njegovi odvjetnici odbili su komentirati slučaj. U slučaju da Portorikanac bude osuđen, mogao bi dobiti smrtnu kaznu. 

Prema navodima obitelji ubijene djevojke, Verdejo je oženjen, ali je ostao u kontaktu s Rodríguez koju je poznavao još od srednje škole.

Keila Ortiz tvrdi da je njezina kćer bila trudna s bokserom, ali joj je Verdejo rekao da pobaci, navodeći kao razlog njegovu karijeru i obitelj. 

Prije nego što je nestala, Rodríguez je kontaktirala majku rekavši joj da Verdejo želi vidjeti test za trudnoću. 

– Rekla sam joj: ‘Pazi se!’ jer ovo nije bilo prvi put da joj je prijetio – objasnila je majka ubijene djevojke. 

Exit mobile version