OPLAKIVALI JEDNOG SAŠU, A U GROBU DRUGI: Porodica sahranila rođaka, a nakon dva dana saznala da je živ i zdrav

U Sremskim Karlovcima je u petak 16. jula porodica sahranila Sašu Stankova. Dva dana kasnije, ispostavilo se da je on živ, a da se u grobnici nalazi njihov sugrađanin koji liči na njega?!

0

Na Čeratskom groblju kraj humke nalazio se krst sa imenom i prezimenom Saše Stankova, njegovom godinom rođenja i, logično, godinom smrti. Stvari bi se nastavile svojim tokom da u grobu Saše Stankova nije bio sahranjen neko drugi, mještanin Sremskih Karlovaca, kojeg također zovu Saša, i koji je ličio na živog “pokojnika”.

Da stvari budu “zanimljivije”, mještani Sremskih Karlovaca poznaju Stankova još i kao Isusa, zbog duge brade, piše 021.rs.

Kako su rekli u porodici Stankov, u četvrtak, 15. jula, mještani su ih obavijestili da im je član porodice preminuo. Pokušali su da dođu do zvanične potvrde u policiji, ali ih niko od nadležnih nije obavijestio. Umjesto toga, dobili su usmenu potvrdu od policajca da se radi o njihovom članu porodice.

Tijelo preminulog je pronađeno u jednoj kući te je prevezeno u JKP “Lisje”, da bi već sutradan bilo preneseno na groblje u Sremskim Karlovcima. U kapeli je bio limeni kovčeg i porodica kaže da nije mogla da utvrdi identitet, kao što nisu mogli da učine ni dan ranije, jer ih niko nije pozvao da utvrde ko je preminuli.

Pokojnik je u petak sahranjen kao Saša Stankov, na grobnom mjestu porodice, koja je sahranu i iskopavanje rake platila nadležnom preduzeću.

Međutim, u subotu prijateljica “preminulog” javila je porodici Stankov da je Saša viđen u centru Novog Sada, te da je – živ. Prema nezvaničnim saznanjima, tada su se porodica i policija dali u potragu i pronašli Stankova.

On je više od godinu dana živio u Novom Sadu, porodica nije bila u bliskom kontaktu sa njim, a nije ni imao telefon na koji bi mogli da pozovu. Kada je pronađen, odveden je u Policijsku upravu Novi Sad, gde su mu uzeti otisci prstiju i gdje je fotografisan. Nakon toga se ponovo vratio u Novi Sad i nastavio sa svojim životom.

U noći između subote i nedelje, kažu mještani, na groblju je urađena ekshumacija, te je odnesen krst na kojem je pisalo ime živog čovjeka.

Nepoznato je ko je pomenutu ekshumaciju odradio, te i da li je postojao nalog tužilaštva za istom ali, nezvanično, u jednom momentu na grobnom mjestu se prilkom iskopavanja nalazila i policija.

Također, porodica do ovog momenta nije dobila bilo kakvu zvaničnu potvrdu onoga što se dogodilo, odnosno kako je došlo do zabune ove razmjere. Kako pričaju mještani Sremskih Karlovaca, Stankov je u njihovom mjestu poznat i pod nadimkom Isus. Poslije prošlonedjeljnih događaja, kažu oni, taj nadimak samo je i potvrdio.

– Vaskrsao je baš kao Isus – komentariše Karlovčanin.

Mještani također navode i da su preminuli i Stankov podsjećali likom, tako da je vjerovatno i to doprinjelo konfuziji prilikom identifikacije preminulog.

Reklama