Otišla doktoru zbog kašljanja, a onda saznala da joj srce nije bilo gdje treba

Djevojka Caire Mac iz Chicaga prošlog mjeseca se porezala na bodljikavu žicu, pa je ubrzo otišla u bolnicu po injekciju protiv tetanusa.

0

Međutim, tu su doktori primijetili da jako kašlje, pa se požalila na česte prehlade, piše Večernji list.

Napravili su rendgen snimak kako bi provjerili ima li infekciju pluća, a ono što su vidjeli na nalazima ih je iznenadilo.

Doktor ju je pitao zna li da je njezino srce na suprotnoj strani nego što je uobičajeno, a Claire je rekla kako prvi put čuje za to.

“Počela sam se smijati, bila sam zbunjena i nisam mogla vjerovati. Objasnio mi je o čemu je riječ.”

Claire ima dekstrokardiju, odnosno srce smješteno na desnoj strani umjesto na lijevoj. Ovo je vrlo rijetko stanje s kojim se rodi manje od 1 posto ljudi, pa su osim doktora i njezini roditelji bili šokirani.

“Saznala sam ovo tek s 19 godina… Iako, jednom sam bila na pregledu kod svog doktora i rekao je da mi se srce jače čuje na desnoj strani. Ipak, ne možete tek tako postaviti ovu dijagnozu koja je prava rijetkost”, priča Claire koja je svoju situaciju ispričala na TikToku.

Nakon što je pratiteljima na društvenoj mreži ispričala svoju priču, Clarie je postala viralna jer je njezin post pogledalo više od 3 miliona ljudi, prenosi The Sun.

Dekstrokardija nije opasno stanje – ako do sada nije imala nikakve smetnje, vjerovatno ni neće, poručili su doktori.

@caremack

#stitch with @caremack rip to any surgeon that has to do heart surgery on me #dextrocardia #heart #situsinversus #medtok #hospital #er #xray #nyc

♬ original sound – Claireeeeee
Reklama