Otkrivena osoba koja je izazvala požar kod Trebinja

Trebinjski policajci su otkrili osobu koja je izazvala paljevinu u naselju Banjevci, požar se zatim proširio i na susjedno brdo gdje je i dalje aktivan.Osoba inicijala D.S. iz Trebinja je izazvala požar u naselju Banjevci u Trebinju prije tri dana koji se kasnije proširio na susjedno brdo prema selu Jasen.

0
69

U ovom mjestu kod sela Jasen, gdje se proširio požar, a koje se nalazi pored Donjeg Vrbna prema Necvijeću i dalje je vatra aktivna, ali znatno smanjenog intenziteta.

Vatrogasci već tri dana kontinuirano prate situaciju na terenu i gase aktivne požare kod Trebinja, a trenutno imovina građana i stambeni objekti nisu ugroženi.

Policija je u naselje Banjevci došla dok je požar još bio aktivan 28. jula, a preduzimanjem niza mjera i radnji utvrdili su da je vatra zapaljena namjerno. Lokalni mediji prenose da je u pitanju ženska osoba koja je predata Tužilaštvu na dalje postupanje.

Svake godine nadležni apeluju na građane istočne Hercegovine, s obzirom na veliki broj požara, da ne pale otpad, ne čiste poljoprivredne parcele bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke ekipe i preduzimanja svih preventivnih mjera kako se vatra ne bi nekontrolisano širila i ugrozila kako ljudske živote tako i materijalna dobra građana.

Reklama

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime