Ovo je najskuplji auto na svijetu, navodno je prodan za više od 250 miliona KM

Pakažu li se glasine istinitima, to će značiti da je ovaj Mercedes prodan po tri puta većoj cijeni od dosadašnjeg rekordera.

Mjesto za vašu reklamu

Mjesto za vašu reklamuspot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

U pitanju je Silver Arrow 300 SLR Uhlenhaut Coupe, a cijena koju je postigao je navodno nevjerojatna 142 miliona USD, odnosno nešto više od 250.000 miliona KM. Jedan jedini auto postigao je cijenu koja može parirati budžetu grada solidne veličine

Vijest je objavio Hagerty pozivajući se na nekoliko izvora, a iz Mercedesa još nije stigla nikakva potvrda. Automobil je navodno prodan na privatnoj aukciji za najviše desetak odabranih kolekcionara koji je održan 6. maja u Mercedesovom muzeju u Stuttgartu. 

I doista, na stranici muzeja je obavijest da je zatvoren za javnost sve do 15. maja. Pokaže li se vijest istinitom, vrlo je vjerovatno da će novi vlasnik ostati anoniman. 

Podsjetimo, dosad najskuplji automobil bio je Ferrari 250 GTO iz 1962. godine koji je 2018. godine postigao cijenu od 48.405.000 USD. Nakon toga proširile su se glasine kako je još jedan primjerak ovog modela prodan za čak 70 miliona USD.

U top 10 najskupljih automobila u povijesti sve su redom Ferrariji uz izuzetak dva automobila, Mercedesa W196 iz 1954. godine te Aston Martina DBR1 Roadster koji su oba postigli cijenu veću od 20 miliona USD. 

Kad je pak u pitanju Silver Arrow, radi se o trkaćem automobilu koji je u povijesti proizveden u svega dva primjerka. Konkretni primjerak je zadnji put viđen u javnosti prije desetak godina na Festivalu brzine u Goodwoodu, kad su ga prikazali Sir Jackie Stewart i Mika Hakkinen. 

- Advertisement -spot_img

Zadnje vijesti

- Advertisement -spot_img

Slično

- Advertisement -spot_img