Ovo je pet horoskopskih znakova koji se najrjeđe odlučuju na brak

Iako je ideja braka i pronalazak srodne duše za neke smisao života, neki ipak drugačije posmatraju ovu ideju i uopće je ne žele. U zavisnosti određenih osobina horoskopskih znakova, može se "pretpostaviti" ko su oni koji izbjegavaju trajno vezivanje.

0

Osobine koje mogu pretpostaviti veću ili manju vjerovatnoću odabira braka i trajnog vezivanja s partnerom su one poput predanosti, potrebe za slobodom, perfekcionizmom te želje za kontrolom.

U svakom slučaju, neki znakovi “naginju” više braku od drugih. U nastavku donosimo listu onih za koje se smatra da će teže “stati na ludi kamen” od ostalih.

Vodolije stvaraju izuzetne prijatelje, ali njihova potreba za slobodom u kombinaciji sa strahom od emocionalne bliskosti često ih sprječava da se vjenčaju, prenosi Popsugar. Prilagođeniji su potrebama svijeta, što im predstavlja izazov da se fokusiraju na samo jednu pojedinačnu osobu i to na duži period.

Strijelci su obično lutalice i jako rijetko miruju. Skloni su istraživanju i konstantnim promjenama, što otežava brak, jer s druge strane vide “tuđu travu kao uvijek zeleniju”. Budući da vole putovati i ne odgovara im konstantna rutina, dugoročan jednoličan odnos mogao bi im ubrzo dosaditi.

S obzirom na perfekcionizam, djevice uvijek pokušavaju poboljšati sebe, druge, procese i sve oko sebe. Često će se zavaravati da misle da će se, kad se sve “sredi”, vjenčati, ali budući da im nikad ništa ne izgleda dovoljno dobro, brak se konstantno stavlja na čekanje.

Blizanci vole izlaske i zabavu, ali kada je u pitanju vezivanje, često su nesigurni. To je dijelom zato što se prilikom odlučivanja o jednoj osobi poništavaju sve druge mogućnosti, a također sve im vrlo lako dosadi, zbog čega se teško odlučuju zauvijek posvetiti samo jednoj osobi.

Ribe su posebno romantične i maštovite, ali kada je u pitanju dugotrajno vezivanje realna slika partnera može im biti “preteška”. Također, često su neodlučne te stavljaju tuđe potrebe ispred svojih.

Reklama