Pas Lou ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, ima najduže uši na svijetu

Lou, trogodišnja ženka psa iz Sjedinjenih Američkih Država i njezine uši rekordne dužine od skoro 34 centimetra predstavljene su u novoj Guinnessovoj knjizi rekorda za 2022. godinu.

0

Guinnessova knjiga rekorda nedavno je nagradila trogodišnjeg psa za oboren rekord za “Najduže uši na (živom) psu”, prenosi People.

Louine uši vise vrlo nisko, pri čemu je svaki “preklop” dugačak oko 34 centimetra. Pas je završio u trci za rekord nakon što je njena vlasnica više vremena posmatrala otkrivši kako se razlikuje od drugih iste pasmine.

Paige Olsen je usvojila Lou dok je bila mlađa, a rekla je Guinnessu da je to bila ljubav na prvi pogled i da su “ekstravagantno duge” uši doprinijele odluci da je dovede kući.

Louine uši su ostale nezapažene dok ih Olsen, koja je veterinarski tehničar, nije izmjerila u vrijeme pandemije, kada je imala više vremena da se divi jedinstvenoj osobini svog psa. Ovo zanimanje dovelo je do toga da Olsen prijavi Lou za Guinnessovu knjigu rekorda.

Kako je kazala, Lou ne smetaju izdužene uši i ne zahtijevaju posebno održavanje, osim mjesečne provjere čistoće. Rekla je i da se nada da će Louina pobjeda inspirisati ljubitelje životinja da “prihvate jedinstvenost svojih ljubimaca i da ih uvijek ih vole”.

Reklama