Pokopan Dudek, njegova udovica neutješno jecala

U ZAGREBU je pokopan glumac Martin Sagner, mnogima poznatiji kao Dudek iz "Gruntovčana".

Sagnerova udovica Zorica Bajgot-Sagner neutješno je jecala, a pridržavali su je sinovi koji se čitavo vrijeme nisu odvajali od majke.

Od glumca su se posljednji put došli oprostiti brojni prijatelji i kolege. Među okupljenima se mogla vidjeti i glumica Lela Margetić. Sagnera su posljednji put ispratili i pripadnici Hrvatske vojske.

Sagner je preminuo u utorak, u 88. godini života. 

Tokom bogate glumačke karijere ostvario je niz zapaženih televizijskih i filmskih uloga, od kojih je jedna od najpopularnijih bila uloga Andrije Katalenića Dudeka u kultnoj seriji "Gruntovčani", koju je redatelj Krešo Golik sedamdesetih godina snimio po scenariju Mladena Kerstnera.

Ostvario je desetak televizijskih uloga, među kojima su one majstora Severa u "Inspektoru Vinku" (1984.), portira Šule u "Punom parom" (1978.), a glumio je i u  seriji "Kuda idu divlje svinje" te u "Nepokorenom gradu", "Prizorima iz obiteljskog života", "Fiškal", "Sumorna jesen" i "Dnevnik Očenašeka".

Početkom 90-ih godina, Martin Sagner je kao HDZ-ov zastupnik bio u dva saziva Sabora (od 1990. do 1992. te od 1992. do 1995.).

 

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.