Policajac morao da obustavi potjeru zbog prazne baterije na Tesli

Policajac u Teslinom električnom patrolnom automobilu u oblasti Bay Area u San Francisku morao je da prekine potjeru za kriminalcem i skrene prema stanici za punjenje jer mu se u tom trenutku ispraznila baterija.

Policajac koji je vozio Teslu bio je u potjeri za osumnjičenim za zločine u Santa Klari, prenosi CNN. Nakon potvrđivanja registarske tablice, policajac je krenuo u potjeru ali ubrzo je shvatio da zbog pražnjenja baterije mora da odustane od jurnjave za osumnjičenima.

"Kasno sam shvatio da mogu da pređem samo još šest kilometara", rekao je policajac.

Kolege iz drugih policijskih jedinica priskočile su mu u pomoć, ali odustali su nakon deset minuta ocijenivši potjeru nebezbjednom zbog načina vožnje osumnjičenog. Automobil osumnjičenog kasnije je pronađen u San Hoseu.

Ženeva Boskez, portparol policijske uprave Frimont, rekao je da još uvijek nije poznato zbog čega automobil nije bio u potpunosti napunjen. Pretpostavlja da je osoba koja je vozila Teslu u prethodnoj smjeni zaboravila da napuni bateriju.

"Još uvijek traje period testiranja integracije Tesle s našim odjeljenjem. Pomno pratimo sve podatke. Prema smjernicama, električni automobil treba da bude bar do pola pun prije izlaska na put, što je ovaj automobil i bio", rekla je Boskezova.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.