Policija još traga za ubicom Kenina Lukača

Pripadnici sarajevske policije u saradnji s kolegama iz drugih agencija i dalje tragaju za ubicom i pomagačima pri likvidaciji Kenina Lukača (1994. godište), koja se dogodila u četvrtak oko 16:50 sati u naselju Pofalići.

0

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo jutros su rekli da potraga i dalje traje te da u cilju istrage ne mogu davati više informacija.

Uviđaj na mjestu događaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva KS je završen.

Kao što je već poznato, ova likvidacija je povezana s ubistvom Mehmeda Ramića na Pofalićima, koje se dogodilo prošlog mjeseca, a nakon kojeg je osumnjičeni ubica Adel Kabaš uspio pobjeći policiji te se krije, vjerovatno, van granica BiH. Adel Kabaš se nekada prezivao Murtović, ali je nakon vjenčanja uzeo prezime svoje supruge.

Prema zvaničnim informacijama pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, nisu uhapsili nijednu osobu koja se dovodi u vezu s ubistvom Kenina Lukača, inače najboljeg prijatelja likvidiranog Mehmeda Ramića.

Zbog Ramićevog ubistva policija je uhapsila Amela Jašarevića zvanog Šaja, Edvina Imamovića i Igora Zuku.

Nakon ovog ubistva u dvije policijske akcije pronađena je laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšen je Emir Kabaš, inače šura Adela Kabaša.

Na drugoj lokaciji u stanu uhapšenog Amela Jašarevića je pronađena velika količina droge spid i marihuane, puške, pištolji, bombe, policijska uniforma, blinkeri…

Prema nezvaničnim informacijama, razlog za sukob dvije grupe je trgovina narkoticima.

Reklama