Preminula majka Sylvestera Stallonea

Jackie Stallone, majka holivudskog glumca Sylvestera i jedna od najpoznatijih učesnika Big Brothera, preminula je u 98. godini.

0

Jackie je bila poznata kao astrolog i promoterka hrvanja, a preminula je u snu kako je i željela, otkrio je njen najmlađi sin Frank.

“Nije je bilo teško voljeti. bila je veoma ekscentrična i raskošna osoba. Njen um je bio oštar kao žilet do smrti”, kazao je on.

Jackie je rođena 29. novembra 1921. godine kao Jacqueline Frances Labofish, a od kuće je pobjegla kao petnaestogodišnjakinja kako bi se pridružila cirkusu iako joj je otac bio bogati advokat. Radila je kao umjetnica na trapezu dvije godine, a potom je gradila karijeru na Broadwayju.

Za prvog muža Franka Stallonea, frizera i povremenog glumca, udala se 1945. godine, a bili su zajedno 12 godina. U tom periodu su dobili dva sina, glumca Sylvestera i muzičara Franka.

Iz drugog braka u kojem je bila s Anthonyjem Filitijem, imala je kćerku Toni D’Alto, koja je umrla od raka 2012. godine u 48. godini.

Jackie je sredinom pedesetih godina prošlog stoljeća otvorila teretanu Barbella’s samo za žene, a pojavljivala se na lokalnoj televiziji u Washingtonu.

Također, pojavljivala se i u programu Glow: Gorgeous Ladies of Wrestling osamdesetih godina. Također, napisala je knjigu “Star Power: An Astrological Guide to Supersuccess”, a redovno se pojavljivala na TV ekranima kao astrolog.

Za trećeg muža Stephena Devinea se udala 1998. godine, ali su uglavnom živjeli odvojeno. Sedam godina kasnije je bila učesnica Big Brothera.

Reklama