PREMINUO ALEKSANDAR BANJAC: Od čuvenog kompozitora opraštaju se brojne kolege

Poznati kompozitor Aleksandar Banjac (45) iznenada je preminuo u 45. godini u svom studiju.

0

Pokojni Banjac je otišao u studio da svira i iznenada je preminuo. Aleksandra su pronašli na podu u studiju, a u tom trenutku niko nije bio sa njim.

– Samo ga je presJeklo – rekao je izvor blizak kompozitoru.

Vijest o njegovoj smrti saopštile su kolege koje su se od ovog muzičara opraštaju na društvenim mrežama. 

Rođen je 1976. godine u Ćupriji, a talent i interes za muziku pokazao je već u osnovnoj školi. Srednju muzičku školu završio je u Novom Sadu, a zatim je upisao Akademiju umjetnosti. 

Početkom 90-ih godina bio je član benda Revir, a zatim klavijaturist uspješnog novosadskog benda Colibri. Posljednjih je godina bio stalni član grupe Oktobar 1864, a kao studijski muzičar svirao je na više od 40 albuma poznatih muzičkih imena kao što su Goca Tržan, Tanja Banjanin, Xenia, Elvis J. Kurtović i drugi. 

Zdravku Čoliću pridružio se na trećem koncertu na beogradskoj Marakani 2007. godine, a od ostalih suradnji izdvajaju se one s Dinom Dvornikom, Vladom Georgievim, Aleksandrom Radović, Jelenom Tomašević i drugima.

Putuj s anđelima, divni, dobri čovječe”, oprostila se od muzičara Amira Medunjanin, a na Twitteru se oglasio i Vlado Georgiev. “Pa kako bez ikakve najave i pozdrava, Baki? Boli ova vijest, Baki, i guši. Gospod nek se smiluje tvojoj duši. Sviraj klavir, sviraj bas, gdje god to sada bilo, sviraj, putuj, Baki. Počivaj u miru“, napisao je.

Reklama