Preminuo Goran Redžepi – Gedža, osnivač bendova “Vampiri” i “Familija”

Jedan od osnivača i bubnjar bendova “Vampiri” i “Familija” Goran Redžepi – Gedža preminuo je u srijedu u Beogradu, javljaju srbijanski mediji.

Osim karijere u glazbi, ostvario se i kao producent brojnih TV emisija, ali i kao veliki ekološki borac.

Od njega su se na društvenim mrežama oprostili i mnogi kolege i prijatelji koji ne skrivaju tugu zbog ovog gubitka.

Goran Redžepi bio je jedan od osnivača benda Vampiri s kojima je, kao bubnjar, snimio tri albuma – ‘Rama-Lama-Ding-Dong’, ‘Tačno u ponoć’, ‘Be-Be’, a bio u postavi do prvog raspada benda koji se dogodio 1993. godine. Nakon toga, 1994. godine zajedno s Pejom, Deksijem, Vasom i Lukom, bivšim članovima benda ‘U škripcu’, osniva bend ‘Familija’ s kojima iste godine snima čuveni album ‘Narodno Pozorište’.

Nakon raspada ‘Familije’, 2000. godine snimio je svoj samostalni album pod imenom ‘Kad budem mršav i beo’. Nakon toga, pjevao je prateće vokale na prvom albumu benda ‘The Dibidus’ kojima se kasnije pridružuje za bubnjem, a posljednji studijski uradak je imao s bendom ‘Peja i Zmajevo Gnezdo’ 2016. godine.

Bio je autor emisije o ekstremnim sportovima na BK televiziji, a proteklih godina mnogo vremena posvetio je podizanju svijesti o ekologiji i problemima vezanim za zaštitu životne sredine u Srbiji.

Zbog toga je započeo TV serijal Recycle Bin Eco Guerilla, u kojem su obrađivane brojne ekološke teme. Pored toga, bio je jedan od autora emisije Pogledaj oko sebe, koja je emitirana na televiziji N1.

Dodaj komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.