Procurila slika Gibonnija sa početka karijere, nikada ga ne biste prepoznali

0

Gibonni u četvrtak je proslavio 52. rođendan. Danas ga njegovi obožavatelji vole zbog romantičnih pjesama, ali nije uvijek furao takav imidž.

Karijeru je započeo kao kosmati rocker, pjevajući u bendu Osmi putnik, a njegove početke opjevao je Marijan Ban stihovima: “Onaj čupavi iz Osmog putnika, njegove pjesme danas znaju svi…”

Dok danas pjeva i piše nježne stihove, u to vrijeme je jedan od njegovih hitova glasio ovako: ” Budi dobra, ženit ću te. Ne varaj me, prebit ću te, lutko moja, takav sam ti ja…”, a svoj je stav pokazivao i opakim imidžom.

Prije nekoliko godina na internetu se pojavila i njegova fotografija iz mladih dana:

Gibo nosi nešto što bi se možda moglo smatrati majicom, upareno sa zlatnim tajicama i gaćama koje je nosio preko njih. Ako ga slučajno ne prepoznajete, Gibonni je onaj koji se drži za glavu.

Nakon Osmog putnika prešao je u bend Divlje jagode u kojem se zadržao godinu dana, a od 1989. do 1990. živio je u Berlinu, gdje je nastupao s grupom V2.

1991. objavljuje prvi solo album Sa mnom ili bez mene, a velika prekretnica u njegovoj karijeri bila je pjesma Cesarica koju je napisao za Olivera Dragojevića. Ostalo je povijest.

Gibonni je danas jedan od najslušanijih izvođača na hrvatskoj estradi, a njegove pjesme su hitovi u čitavoj regiji.

Reklama