Prosinečki: Odlazak na EURO sa BiH bi bila kruna moje trenerske karijere

Rober Prosinečki, selektor reprezentacije BiH, smatra da ima dobru ekipu koja će dati sve od sebe protiv Sjeverne Irske i u finalu da igra na Evropskom prvenstvu.

"Atmosfera nije najbolja - kada se nije dobro odigralo u grupnoj fazi. Svi su željni igrati na velikom takmičenju, tako da će sve dati u prvoj utakmici protiv Sjeverne Irske možemo očekivati dobar rezultat", rekao je selektor BiH.

Za BiH je velika stvar da nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine ode i na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Velika je to stvar za BiH da opet ode na veliko takmičenje. Puno će značiti za sve njih, ne samo za ljude u Savezu i nogometu nego i za one koji navijaju. Prekrasna stvar", kazao je.

Edin Džeko i Miralem Pjanić su ključni igrači reprezentacije, koji igraju ključne uloge u svojim timovima, Romi i Juventusu - poručio je Prosinečki, dodavši da ako oni budu u najboljoj formi - BiH može očekivati prolaz.

Za kraj - istakao je kako bi mu plasman na EP sa BiH bio kruna trenerske karijere.

"Igrao sam za reprezentaciju, jedno Evropsko i četiri Svjetska prvenstva. Kada bih mogao otići sa BiH na EURO kao trener to bi mi bila kruna trenerskog posla", zaključio je hrvatski stručnjak na klupi BiH.

Nakon žrijeba u Nyonu, gdje je odlučeno da će BiH igrati prvi meč baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske na domaćem terenu, Robert Prosinečki, selektor reprezentacije BiH je kazao da odlično poznaje protivnika - ali da je meč baraža skroz druga utakmica u kojoj tim mora biti taktički, fizički i psihički spreman da bi pobijedio i prošao dalje u finale.

U drugom polufinalnom meču B-lige nacija igraju Slovačka i Republika Irska.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.