Protest ispred Vlade Crne Gore, napadnut automobil u kojem je bila Krivokapićeva kćerka

Ispred Vlade Crne Gore okupili su se nezadovoljni građani u znak protesta zbog izmjena Odluke o kriterijima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

0

U jednom trenutku došlo je do guranja sa kordonom policije koji obezbjeđuje zgradu Vlade. Čuli su se zvižduci za članove Vlade koji su nazvani izdajnicima.

Predsjednica nikšićkog Opštinskog odbora Liberalne partije Jelena Marković kazala je za Pobjedu da se građani neće razilaziti dok ne dobiju garanciju od premijera da će trajno odustati od odluke kojom se sprovodi identitetski inženjering u Crnoj Gori.

Dogodio se incident na Bogetićima kada je automobil pokušao da probije blokadu građana, javlja Antena M.

Kako svjedoče, vozilo je registarskih oznaka PG CG 301.

Pobjeda prenosi da je to službeni automobil Vlade Crne Gore.

Svjedoci sa lica mjesta javljaju da je dvoje ljudi lakše povrijeđeno.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da se u službenom vozilu koje je ranije danas, kako kaže, napadnuto na putu Nikšić – Podgorica, nalazila njegova kćerka koja je štićena ličnost.

On je poručio da kao “otac nikad neće zaboraviti njene suze i strah i poručio da neće dozvoliti divljaštvo i bezakonje.”

– Danas je napadnuto službeno vozilo u kojem se nalazila moja kćerka, inače štićena ličnost. Kao otac, neću vam zaboraviti njene suze i strah. Kao premijer, neću vam dozvoliti divljaštvo i bezakonje! U zemlji će vladati red i zakon na koje niste navikli. Uskoro ćete to da vidite – rekao je Krivokapić na Twitteru.

Reklama