Reakcija katarskog premijera nakon incidenta na aerodromu u Dohi: Beba je sada na sigurnom

Povodom vijesti koju smo objavili o incidentu na Međunarodnom aerodromu Hamad u Dohi, donosomo reakciju katarskog premijera.

0

U izjavo katarskog Vladinog ureda za komunikacije o napuštenom dojenčetu otkrivenom na međunarodnom aerodromu Hamad kaže se:

2. oktobra 2020. godine na Međunarodnom aerodromu Hamad (HIA), novorođenče je pronađeno u kanti za smeće, skriveno u plastičnoj vrećici i zakopano pod smećem. Djevojčica je spašena iz šokantnog i zastrašujućeg pokušaja da je ubiju. Dojenče je sada na sigurnom pod medicinskom njegom u Dohi.

Ovo je prvi slučaj da je napušteno novorođenče otkriveno u takvom stanju na HIA-u. Ovo grubo i po život opasno kršenje zakona pokrenulo je trenutnu potragu za roditeljima, uključujući letove u blizini mjesta gdje je pronađeno novorođenče. Iako je cilj hitno odlučene potrage bio spriječiti počinitelje stravičnog zločina da pobjegnu, Država Katar žali zbog bilo kakve nevolje ili povrede ličnih sloboda bilo kojeg putnika uzrokovane ovom akcijom.

Njegova ekselencija šeik Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani, premijer i ministar unutrašnjih poslova države Katar naredio je da se provede sveobuhvatna, transparentna istraga o incidentu. Rezultati istrage podijelit će se s našim međunarodnim partnerima. Država Katar ostaje posvećena osiguranju sigurnosti, sigurnosti i udobnosti svih putnika koji prolaze kroz zemlju.

Reklama