Reprezentacija BiH vjerovatno ostaje u trećoj jakosnoj grupi pred žrijeb za SP 2022.

Nogometna reprezentacija BiH najvjerovatnije će ostati u trećoj jakosnoj skupini uoči žrijeba za kvalifikacione grupe za Svjetsko prvenstvo.

0

BiH je prema nezvaničnim, ali preciznim analizama trenutno predzadnja u trećoj jakosnoj skupini. FIFA je pri ovom određivanju počela više vrednovati utakmice protiv velikih reprezentacija, pa su nam tako očigledno remiji protiv Italije i Nizozemske više pomogli nego pobjede drugih reprezentacija protiv manje snažnih protivnika.

Na primjer, jedina iza nas u trećoj jakosnoj grupi je Grčka koja je u Ligi C imala dvije pobjede i dva remija, ali se u grupi nalazi sa Slovenijom, Kosovom i Moldavijom što FIFA manje vrednuje.

Žrijeb za kvalifikacije za SP 2022 održaće se 29. novembra ove godine, a kvalifikacije će krenuti narednu jesen. BiH do kraja Lige Nacija ima pred sobom u novembru gostujuću utakmicu protiv Nizozemske i domaću protiv Italije.

Prije te dvije utakmice koje su na programu 15. i 18. novembra “Zmajevi” će odigrati prijateljsku utakmicu najvjerovatnije protiv reprezentacije Irana (12. novembar – Grbavica).

Reklama