Roditelj učenika koji je maltretirao nastavnicu u Trsteniku dostavio školi nalaz: Ima traume iz detinjstva

Roditelj jednog od učenika Tehničke škole u Trsteniku u Srbiji, prvi put se u ponedjeljak pojavio u školi, iako su ga pisanim putem ranije obavijestili o događaju i potrebi da se izjasni o incidentu koji se dogodio sa nastavnicom engleskog jezika M.S.

0

Prema saznanjima Nova.rs, školi je priložio izvještaj o psihičkom stanju svoga sina.

“Direktor nas je informisao da je roditelj donio nekakvu ljekarsku dokumentaciju u kojoj piše da dijete ima psihičkih problema zbog pretrpljene traume iz djetinjstva. Ali, nismo imali uvid šta je u njoj tačno pisalo”, kaže jedan od zaposlenih u Tehničkoj školi u Trsteniku za Nova.rs.

Direktor škole Milan Glidžić nije odgovorio na pitanje kakvu je dokumentaciju ovaj roditelj dostavio. Samo je rekao da se na Facebook stranici škole može pročitati saopćenje nastavničkog kolektiva Tehničke škole iz Trstenika.

Nastavničko vijeće Tehničke škole iz Trstenika (Srbija) donijelo je danas odluku da se učenici koji su izmakli stolicu profesorici i sve to snimali, isključe iz ove škole.

Podsjetimo, u incidentu koji se odigrao 9. novembra u popodnevnoj nastavi, učestvovala su tri učenika sedmog odjeljenja trećeg razreda.

Učenik N.Ž. (17) je izmakao stolicu profesorici M.S. (44), koja je potom pala na pod. Druga dvojica učenika M.M. (18) i I.K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima.

Odnosno, incident je uživo prenošen na Instagram storyju u jednom, a viber porukama dijeljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorica pala na pod, učenici su se smijali.

Profesorica engleskog jezika M.S. iz Trstenika koja je bila žrtva maltretiranja na času, rekla je za Nova.rs da je doživjela preveliki stres, i da još nije potpuno svjesna šta joj se dogodilo.

“Još sam umorna i prestravljena. Ovo je bilo previše za mene. Iako sada znam mnogo više detalja sa tog događaja, vjerujte da nisam ni bila svjesna šta mi se dogodilo na času. Tek kada sam došla kući i kada mi je sin pokazao snimak, shvatila sam šta mi se dogodilo. Bilo me je sramota šta sam doživjela. Došla sam kući da vidim u kakvom sam stanju. Da se saberem“, rekla je profesorica.

Reklama