ROĐAK POKUŠAO SPASITI DJEČAKA IZ SEPTIČKE JAME U NIŠU: U jednom trenutku sam i glavu zaronio, bilo je kasno

Nakon smrti šestogodišnjeg dječaka koji se na Vaskrs udavio u septičkoj jami u Nišu vladaju tuga i nevjerica.

0

Tragedija se dogodila u dvorištu porodične vikendice u naselju Karaula kada se dječak igrao sa bratom pored kuće dok je majka sa sestrom sjedela u bašti.

Niš, Porodica Marković
.

– Voda je bila metar i osamdeset duboka, skoro dva metra, uzeo sam jednu grabulju pošto nije moglo da se vidi kroz prljavu vodu i pokušavao da ga izvadim. Prvo nisam naišao ni na šta grabuljom pa sam zaronio ruku do ramena i to su bili strašni trenuci. Čas mi se činilo da sam nešto dodirivao, čas da nema ničega. Duboka je voda bila – priča Zoran Marković, rođak porodice nastradalog djeteta.

Niš, rođak, Zoran Marković

Ovo naselje nema uvedenu kanalizaciju tako da skoro svi imaju septičke jame. On kaže da ga je majka B. M. pozvala, da su potrčali odmah i on i sin, ali očigledno da je bilo kasno.

– Ona me zove, viče, i svi smo otrčali do te veće šahte, ma nema djeteta nigdje. Bratić njegov je tu bio, dijete se uplašilo, sjedio je na ciglama nekim. U jednom trenutku sam i glavu zaronio, vučem onu grabulju, vučem, ali djetence se vjerovatno tada udavilo. Zovite vatrogasce, uzviknuo sam i oni su izvukli tijelo. Ma strašna tragedija, šta da kažem – objašnjava Zoran.

Niš, Porodica Marković

Dan poslije tragedije u ovom naselju koje se nalazi na putu prema selu Kamenica, a paralelno uz auto-put za Pirot, nema čovjeka koji nije plakao dok je pričao sa novinarima. Jedan od njih je takođe rođak Dragan Marković, čovjek u svojim šezdesetim godinama koji suznih očiju priča da je dječak bio fino dijete.

– Znam cijelu porodicu, divno dijete, i njegov pokojni deda Novica je tu dolazio, ja sam stvarno potresen. Kako to da se dogodi. Eto, sekunde su presudne da se izgubi jedan mladi život. Moja žena je bila da izjavi saučešće sinoć, ali ja još nisam skupio snagu jer sam mnogo potresen – priča Dragan.

Niš, Dragan Marković, rođak

Pojedini u ovom vikend naselju koje je dosta udaljeno od Niša kažu i da su vatrogasci i Hitna pomoć pozvani kasno i da voda do tada progutala dijete. Hitna pomoć je čak 15 minuta pokušavala da reanimira dijete, da mu izbaci vodu iz pluća, ali nije uspelo.

Reklama