Sabahudin Topalbećirević će komentirati utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine u iduće četiri godine

PINK BH će ekskluzivno prenositi sve utakmice bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije na svim takmičenjima u iduće četiri godine, a ta TV kuća je objavila da će utakmice komentirati Sabahudin Topalbećirević.

PINK BH je otkupio prava za prijenos utakmica kvalifikacija za UEFA-ino Evropsko prvenstvo 2020., kvalifikacije za FIFA-ino Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022., utakmice UEFA -inog Evropskog prvenstva 2020., kao i UEFA-inu Ligu nacija.

Prva utakmica "Zmajeva", koju će PINK BH prenositi uživo iz Belfasta, igra se u subotu, 8. septembra, od 15 sati. Ekipa Roberta Prosinečkog nastupa u Grupi tri Lige B u Ligi nacija, a prvi susret "Zmajevi" igraju protiv Sjeverne Irske, dok će tri dana kasnije, 11. septembra, na Bilinom polju u Zenici dočekati Austriju. Ta utakmica će početi u 20.45 sati.

- Ovo je velika stvar za Bosnu i Hercegovinu, PINK BH, ali i za navijače, zato što ćemo u sljedeće četiri godine imati reprezentaciju na jednom mjestu, na jednom kanalu. Pratit ćemo prvo Ligu nacija, jedno novo takmičenje koje će donijeti neka nova uzbuđenja, potom kvalifikacije za UEFA-ino Evropsko prvenstvo 2020., kvalifikacije za FIFA-ino Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022., utakmice UEFA-inog Evropskog prvenstva 2020. Mislim da svi zajedno možemo biti sretni! S velikim uzbuđenjem očekujemo nastupe naše reprezentacije u svim ovim takmičenjima i nadamo se da će naši gledaoci biti zadovoljni kako ćemo sve realizirati. Nadam se pobjedama, emocijama koje nikada nisu nedostajale u mojim prijenosima kada je riječ o Bosni i Hercegovini. Hvala ljudima koji su me se sjetili, ja obećavam spektakularne prijenose, kao nekada - kazao je komentator Topalbećirević.

Dodaj komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.